“L’instrument que tenim els treballadors per intentar arribar a un acord sobre el conveni és la vaga”, diu el secretari general de la UGT del Metro de Barcelona, Carlos González. Aquest líder sindical ha explicat a Barcelona FM que, després de les dues jornades de vaga de la setmana passada durant la celebració del Mobile World Congress a la ciutat, la negociació del conveni s’ha desbloquejat i les distàncies entre la direcció de TMB i els representants dels treballadors s’han escurçat. Dimarts passat es va assolir un preacord parcial sobre la contractació de personal. “Si realment l’empresa ha vist que l’única manera d’aturar la mobilització dels treballadors és la negociació, benvinguda sigui”, diu.

Però els treballadors del metro no es refien d’aquest “canvi d’actitud” per part de l’empresa. “Tot el que no s’ha fet durant els sis mesos anteriors, s’ha aconseguit tirar endavant després de les vagues durant el Mobile”, assegura Carlos González. Per això, tot i que continuaran negociant com a mínim durant tot aquest mes de març, han decidit convocar noves protestes de cara a l’abril. La primera, el dissabte 2, coincidint amb el clàssic entre el FC Barcelona i el Reial Madrid al Camp Nou. Si amb això encara no n’hi hagués prou, els treballadors tornarien a fer vaga dos dies entre el 25 i el 28 d’abril, que és quan se celebra al recinte firal de la Gran Via el saló Alimentaria. Seria una mobilització similar a la que van dur a terme entre el 22 i el 24 de febrer durant el Mobile World Congress.

Ara les converses entre la direcció de TMB i el Comitè d’Empresa del Metro ja avancen sense la mediació del Departament de Treball, que havia de servir per desconvocar la vaga de la setmana passada. La setmana vinent o l’altra s’incorporarà a la mesa de negociació una inspectora de treball que la presidirà i recuperarà aquesta tasca de mediació per intentar que es pugui arribar a un acord per a la renovació del conveni laboral dels treballadors del metro.