JOHN HOFFMAN, conseller delegat de GSMA "Força gent no va tenir cap problema, van tenir un transport perfecte, una gran experiència, bona cultura i experiència gastronòmica. Hi va haver altres que sí que van tenir algun problema i treballarem per millorar-ho, tothom mereix ser feliç."

En referència a l’impacte de la vaga de metro, John Hoffman ha reconegut que la majoria dels congressistes no van tenir problemes a l’hora de desplaçar-se fins a la Fira de Barcelona. Hoffman ha afirmat que “força gent no va tenir cap problema i van tenir un transport perfecte“. Però, això sí, ha admès que “n’hi va haver d’altres que sí que van tenir algun problema i treballarem per millorar-ho”. De fet, Hoffman no va assistir a la inauguració oficial del congrés amb l’argument que estava elaborant un pla de mobilitat per reduir els efectes de la vaga de metro per als visitants del MWC.

Sobre les afirmacions de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, en què apuntava la possibilitat de traslladar el Mobile World Congress a Madrid en un futur, Hoffman no s’hi ha volgut pronunciar. El conseller delegat de la GSMA ha dit que fins a l’any 2023 tenen un contracte amb Barcelona i ha afegit que en un futur ja es veurà què passa.

Hoffman ha fet aquestes declaracions en un acte d’aquest divendres en què ha rebut la Clau de Barcelona, una distinció que vol reconèixer la seva col·laboració per haver projectat la imatge de la ciutat a través del Mobile World Congress. El guardó el concedeix des de fa cinquanta anys el Club d’Amics de la Clau de Barcelona, un grup d’empresaris liderats per l’expresident del Barça i actual president de Turisme de Barcelona, Joan Gaspart. La distinció es fa de forma totalment autònoma de l’Ajuntament.

Tot i que l’homenatge al conseller delegat de la GSMA i organitzador del Mobile està decidit des de fa mesos, el lliurament s’ha fet coincidir amb la finalització del congrés de mòbils, en una edició que ha batut el rècord històric de visitants, amb més de 100.000.