L’hora punta del matí d’aquest divendres ha transcorregut sense incidents ni aglomeracions importants en una de les principals estacions ferroviàries de la ciutat, l’estació de Sants. Les pantalles informatives i la megafonia de l’estació han alertat de la reducció de serveis amb motiu de la vaga, i a les andanes els usuaris es mouen amb normalitat per entrar i sortir dels trens.

En la mateixa línia, la tarda ha transcorregut amb molt poques incidències. Els usuaris han estat previsors i han optat per altres mitjans de transport.

El Ministeri de Foment i el Departament de Treball han decretat que durant les hores punta, de 6 a 9.30 h i de 17 a 20.30 h, han circulat un 66 % dels trens. Durant la resta del dia hi ha compromesos uns serveis mínims amb un de cada tres combois. Pel que fa als serveis de llarga distància i alta velocitat, han circulat el 72 % dels trens i un 63 % dels trens en el cas dels Avant.

Més seguretat i més plantilla

Els treballadors de Renfe han convocat la vaga per demanar millores de seguretat i evitar que es repeteixin els episodis d’agressions puntuals com les que alguns revisors han patit en els darrers mesos. També exigeixen a l’empresa que ampliï la plantilla amb més personal perquè asseguren que els darrers anys s’ha reduït el nombre d’efectius.