Pujar les escales de les estacions de metro no és fàcil per a tothom. Els costa a la gent gran i a qualsevol persona amb problemes de mobilitat. La del Poblenou és una de les 19 estacions que encara no són 100% accessibles. Els veïns fa anys que esperen que es construeixi un ascensor. Per reclamar-ho, avui la Comissió de Mobilitat del barri ha recollit signatures per exigir que s'adapti al més aviat possible. Ho han fet d'una manera ben gràfica, instal·lant un ascensor de cartró. TOMÀS FERRÓN, membre de la Comissió de Mobilitat del Poblenou "Ja fa temps que ho estem demanant. Les altres estacions del voltant estan ja adaptades d'alguna manera, amb ascensor o escales mecàniques, i en aquesta no s'ha fet res encara." De les 139 parades que té la xarxa de metro de Barcelona, en són accessibles el 86%. La resta d'estacions s'aniran adaptant progressivament. "El projecte de construcció de l'ascensor de la parada del Poblenou està previst que s'acabi abans de l'estiu, tot i que les obres no tenen un calendari concret." La previsió de la Generalitat, que és qui s'encarrega de construir els ascensors, és que totes les parades siguin totalment accessibles d'aquí a tres anys.

La Comissió de Mobilitat del Poblenou està activa des de fa cinc anys i la componen diferents entitats del barri, juntament amb alguns veïns.

Aquest dijous han instal·lat un ascensor de cartró a l’accés de l’estació de metro del Poblenou per tal de reclamar la necessitat que hi ha de tenir-ne un de real així com que es facin obres perquè hi hagi una sortida d’emergència. Recolliran signatures fins a quarts de nou del vespre i han engegat una campanya per Internet, a través de la qual també es pot donar suport a la iniciativa veïnal.

Tomàs Ferrón García, membre de la comissió, assegura que fa quatre anys que van començar les converses amb membres de l’Ajuntament i en fa dos que hi ha en marxa un projecte del qual encara no se n’ha definit el contingut. Ferron recorda que l’estació es de l’any 1968 i que s’hi han fet molt poques obres de remodelació, malgrat ser una de les més concorregudes del barri. També es queixa “d’un tracte injust perquè s’han fet obres menys prioritàries en altres estacions, com la del Bogatell o la de Selva de Mar”.

Actualment hi ha adaptades 120 de les 139 parades de metro, un 86%. La previsió de la Generalitat, que és qui s’encarrega de la construcció dels ascensors, és que al 2017 totes les estacions en tinguin. En el cas de la del Poblenou, abans de l’estiu s’haurà aprovat el projecte constructiu però encara no hi ha cap calendari de les obres. La propera parada a tenir ascensor serà la del Poble Sec.