Més d'una quarantena d'estacions de la xarxa de metro i de Rodalies han estat els punts de partida de la protesta contra l'increment de les tarifes del transport públic. A Llucmajor, a Nou Barris, una de les més concorregudes, més d'un centenenar de persones s'hi han citat per dir prou a la pujada de preus. "Em sembla que és una incoherència anomenar transport públic a un transport que té un preu que la majoria de la gent li suposa una despesa inasumible." Les diferents concentracions han iniciat llavors una marxa pacífica fins a l'estació de Plaça de Catalunya, on s'han aplegat centenars de persones. Fins i tot el col·lectiu dels denominats "iaioflautes" s'hi ha afegit. Tots plegats amb un crit comú. "Aquesta pujada no la pagarem!" Entre altres demandes, els usuaris volen que es congelin les tarifes de 2013 i que es revisi el model de gestió de TMB perquè per alguns els preus resulten desorbitats. "Ha pujat l'IPC un 0,4% i ens han apujat les tarifes del transport públic un 4%, és una barbaritat" La manifestació, però, no s'ha aturat aquí, a continuació uns quants usuaris han accedit a les andandes dels Ferrocarrils de la Generalitat i posteriorment a les dels trens de Rodalies i han aturat el servei durant uns quants minuts. La plataforma Stop Pujades Transport ja ha anunciat noves protestes. La propera, una vaga d'usuari dimecres que ve.

Entre altres punts, els veïns de la Marina, per exemple, han tallat la Gran Via a l’altura de La Campana per demanar més transport públic per al barri, un tall que ha obligat a desviar algunes línies d’autobús a la zona. També han sortit protestes des de les estacions de Llucmajor, Ciutat Meridiana, Fontana, Arc de Triomf, Horta, Plaça de Sants o Hospital Clínic.

Després, els manifestants s’han reunit als vestíbuls de l’estació de metro i dels FGC de la plaça de Catalunya amb pancartes, en què han demanat la congelació dels preus del transport públic amb lemes com “Aquesta pujada no la pagarem”. Cap a les 20.45 h, la concentració al vestíbul del metro s’ha dissolt i els manifestants s’han desplaçat cap als Ferrocarrils, on han aconseguit tallar el servei durant uns minuts. Tot seguit, han anat fins a les andanes de l’estació de Renfe de Plaça de Catalunya, on també han aturat alguns trens.

Des de la plataforma Stop Pujades Transport consideren que tot i que hi ha diners per fer anul·lar la pujada de les tarifes d’aquest 2014, no hi ha voluntat política i critiquen la gestió de l’Autoritat del Transport Metropolità. En aquest manifest, critiquen que l’augment del preu “és un desafiament per als barris més castigats per la precarització, l’atur i les retallades”. Per això, es neguen a acudir a una mesa social conjuntament amb l’ATM si abans no es retira l’augment del preu i es congelen les tarifes de 2013. Entre altres entitats, la protesta té el suport de la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona.

Promoció de la T-11

Els impulsors del Procés Constituent, Teresa Forcades i Arcadi Oliveres, així com el diputat de la CUP al Parlament, David Fernàndez, han participat en aquest vídeo elaborat per la plataforma Stop Pujades Transport en què s’explica com s’utilitza la T-11, una fórmula per estalviar i “reciclar” la T-10.