Transports Metropolitans de Barcelona ha xifrat en 700 les persones que han participat en l’aturada del metro a Barcelona. Es tracta de la sisena manifestació convocada en contra de la pujada del preu del transport, després de l’augment de les tarifes anunciat per l’Autoritat del Transport Metropolità a finals de 2013.

La protesta, que s’ha fet en una vintena d’estacions de metro de Barcelona, ha tingut lloc simultàniament a la reunió convocada per l’Autoritat del Transport Metropolità i a la qual Stop Pujades Transport ha declinat assistir. La plataforma compta amb l’adhesió d’una trentena d’entitats, com la FAVB, Promoció del Transport Públic, Trobada Alternativa de Nou Barris, els sindicats CGT, COS, CCII i la Intersindical-CSC, així com organitzacions polítiques com el Procés Constituent, Joves d’Esquerra Verda, la CUP i Pirates de Catalunya.

A les 19 h, més d’un centenar de persones s’han concentrat a l’estació de metro de Llucmajor en contra de l’augment de les tarifes del transport públic, han tallat després el passeig de Verdum i han entrat al metro de Virrei Amat sense pagar. Una acció que s’ha repetit a la resta d’estacions de Barcelona i l’àrea metropolitana. Després s’han dirigit a l’estació de la Sagrera, on s’hi han aplegat unes 200 persones que s’han dividit entre les diferents línies de metro per tal d’aturar-les. Entre els manifestants s’hi ha pogut veure el diputat de la CUP David Fernàndez, que també ha participat en la protesta.

19 punts de protesta a la ciutat

A Barcelona les protestes s’han convocat en una vintena d’estacions, entre les quals hi ha Llucmajor, Arc de Triomf, Plaça de Sants, el Clot, Hospital Clínic, Jaume I, el Poble-sec o Fontana. A més, s’hi han sumat altres indrets de l’àrea metropolitana com Sant Cugat.

[Imatge: mapa de les convocatòries proporcionat per Stop Pujades Transport]