L’ATM ha convocat la reunió aquest mateix dimecres per a les 19.30 h, coincidint amb les protestes en contra de l’increment de les tarifes del transport públic. La FAVB, la CONFAVB i la PTP hi han arribat amb una condició clara: la retirada dels nous preus. Tot i això, l’ATM s’ha tancat en banda en aquest punt de les converses. Rabell assegura que els han plantejat que la retirada de l’augment de preus suposaria la pèrdua d’uns 25 milions d’euros i comportaria, per tant, la fallida del servei. El president de la FAVB ha lamentat aquesta posició i ha advertit que les protestes socials continuaran.

En canvi, la proposta que sí que ha tirat endavant és la creació d’una mesa social sobre transport metropolità, en la qual participarien també sindicats, per avaluar noves fórmules de finançament per a un tema que no és estrictament de mobilitat sinó també mediambiental i de cohesió social. Les entitats afirmen que tenen un reguitzell de propostes i idees per tractar alternatives al model actual del transport públic.

La plataforma Stop Pujades Transport, que ha rebut la convocatòria aquest matí, l’ha considerada “precipitada” i ha demanat que s’organitzi “una reunió amb una setmana de marge i un ordre del dia clar i específic”. A més, tenint en compte que es tracta d’un grup que funciona de manera assembleària, la convocatòria d’aquest matí dificultava la presa de decisions.