El gegant nord-americà ha confirmat a betevé que posaran en marxa Uber X, un servei que ja opera a Madrid i que funciona exclusivament a través de conductors amb llicència VTC. A més, tot i que encara no tenen data de llançament, Uber també ha confirmat que ja s’està formant els treballadors. En aquest sentit, la companyia ha emès un comunicat en el qual destaquen que estan centrant els seus “esforços a aconseguir la confiança de les ciutats en les que estem presents. I Barcelona no és una excepció”. En aquest sentit, afirmen que treballaran “amb els agents locals per contribuir a construir un model de mobilitat més sostenible“.

En aquesta nova etapa, Uber rellançarà el servei de transport de viatgers a través d’altres companyies que ja tenen llicències VTC.

Els taxistes amenacen amb noves accions

El retorn d’Uber es produirà en un moment en què semblava que el sector del taxi estava guanyant la batalla a aquestes plataformes per una sentència europea i per l’aprovació d’una nova regulació a l’Àrea Metropolitana de Barcelona. La resposta dels taxistes no s’ha fet esperar i per donar la “benvinguda” a Uber a la ciutat, Élite Taxi ha fet una piulada que diu: “Benvinguts a l’infern”.

Un membre d’Élite Taxi, Alberto Álvarez, ha assegurat que els taxistes posaran “tota la carn a la graella”  i ha afegit que “som 10.523 i ells [Uber], 150. A veure qui pot més”.  Confien també que cap jutge no tombi la nova regulació de l’AMB.

L’Ajuntament treu importància al retorn d’Uber

Per la seva banda, el consistori relativitza la nova arribada de l’empresa de transport a Barcelona. Destaquen que el seu retorn no tindrà un gran impacte perquè no disposaran d’un gran número de llicències VTC.