Els comerciants asseguren que aquest nou tram de carril bici empitjorarà la circulació i agreujarà els problemes d’estacionament a la zona,

que afecten tant els veïns com els clients de les botigues. Mari Carmen Andrés, vicepresidenta de l’Associació de Comerciants de l’Onze de Setembre, afirma que els problemes per aparcar “fan que la gent no s’aturi al comerç de barri i vagi als grans magatzems o als centres comercials perquè allà tenen aparcament gratuït”. 

Una de les propostes dels comerciants és que el carril bici passi pel carrer de Josep Soldevila, on les voreres són amples. A més, diuen que en aquesta zona també es podria habilitar una àrea d’aparcament. De fet, abans s’hi podia estacionar però ara està prohibit per una tanca metàl·lica, que limita amb les obres de l’AVE de la Sagrera. “No només no s’hi pot aparcar, sinó que l’Ajuntament retira amb la grua els cotxes estacionats, quan no molesten”, lamenta José Manuel López, secretari de l’associació. Maria Vales, propietària del Mesón Antoxo, explica que quan van obrir el negoci al carrer de Josep Soldevila s’hi podia aparcar. “Amb el carril bici que es farà al carrer del Segre ens trobem cada cop pitjor”, assegura.

Comerciants i veïns es van reunir la setmana passada amb Mobilitat i Serveis Tècnics de l’Ajuntament de Barcelona. Asseguren que es van comprometre a convertir quatre places d’aparcament de zona verda en zona blava i a mirar de continuar amb les obres del carril bici pel carrer del Segre tenint en compte la mobilitat de la zona.