La sentència, dictada divendres passat, ordenava el tancament amb caràcter immediat de l’aplicació i el web d’Uber en considerar que l’empresa fa competència deslleial als taxistes que operen amb la llicència corresponent. Abans, però, altres organismes com la Generalitat o l’Ajuntament ja havien anunciat mesures contra els conductors d’aquesta aplicació.

L’empresa manté que el servei UberPOP forma part de l’anomenada economia col·laborativa i argumenta que els conductors ofereixen serveis de taxi amb els seus vehicles particulars per pagar les despeses del cotxe. A la pràctica, l’aplicació funciona de forma molt semblant a les que treballen amb taxistes regulats, mitjançant les quals es demana un taxi a la localització desitjada i es fa el trajecte fins al punt on el client indiqui a canvi de diners.

En el comunicat emès per Uber, l’empresa ha insistit que la prohibició de serveis com el seu “limita les opcions dels consumidors i bloqueja la innovació” i ha recordat que la Comissió Nacional del Mercat i la Competència considera que les restriccions de transport actual restringeixen l’entrada de nous agents al mercat.

L’aplicació per a mòbils d’Uber ha deixat de funcionar en alguns telèfons mòbils, que ja van tenir problemes per connectar-s’hi després del bloqueig per part de companyies com Movistar. El web del servei a Barcelona, però, segueix operatiu.