El 9 de desembre passat, el mateix jutge ja va ordenar el cessament de les activitats d’Uber a Espanya, en estimar les mesures cautelars proposades per l’Associació Madrilenya del Taxi abans d’interposar una demanda contra aquesta empresa. Uber va fer cas omís del requeriment del jutge, argumentant que no li havien estat pas comunicades oficialment aquestes mesures cautelars.

El jutge també va ordenar la suspensió de la transmissió, l’allotjament de dades, l’accés a les xarxes de telecomunicacions i/o la prestació de qualsevol altre servei equivalent a aquesta companyia. Els operadors de telecomunicacions i de pagaments electrònics esperaven des de llavors el mandat del jutjat, que ha arribat aquest divendres. Algunes companyies telefòniques, com Movistar, han començat a bloquejar el tràfic de dades amb el servidor d’Uber i l’app ha deixat de funcionar als mòbils d’aquestes companyies. Per evitar-ho, la companyia ha fet aquesta mateixa tarda una actualització de l’aplicació, que ja està disponible en una nova versió per a Android. Així, els usuaris d’aquest sistema operatiu ja poden tornar a demanar conductors a través de l’app mòbil, mentre que els d’iPhone encara hauran d’esperar unes hores, segons ha informat Uber Espanya a través de Twitter.

 

Aquesta demanda de l’Associació Madrilenya del Taxi no és l’únic front que té obert Uber per poder desenvolupar la seva activitat a Espanya. A Catalunya, tant la Generalitat com l’Ajuntament han iniciat accions contra l’empresa, que té el suport de Google i un valor a la borsa americana que supera el de gegants tecnològics com Twitter. Les associacions de taxistes s’han mostrat contràries a Uber des que va iniciar els serveis a Barcelona, perquè entenen que ofereix un servei de taxi de forma irregular sense llicència ni garanties.