Impaciència... i emoció en les retrobades en un dia com avui, més tranquil que la resta de l'any. Procedent de Nova York, el Mochi ha tornat a Barcelona després de set hores de vol. Aprofitant els preus més econòmics per volar avui, els tiets de l'Ethan també han creuat l'Atlàntic per coneixe'l. I més enllà dels preus dels bitllets, n'hi ha que han viatjat el dia avui per no perdre's cap celebració familiar. GUILLEM SOLER "Tenim els avis portuguesos i avui anem amb els catalans." TOMEU NADAL "Tenemos comida en Palma y ayer aquí." I d'altres que volen conèixer les tradicions nadalenques de primera mà. SHIMRIT "No somos católicos y queríamos ver como se celebra la Navidad." Entre el 19 de desembre i el 7 de gener, aquí, a l'aeroport del Prat, hi ha programades més de 12.200 operacions. Entre aquestes dates i avui, el dia de Nadal, la jornada amb menys vols de l'any, n'hi ha previstos 274. Una dada que contrasta amb la del proper diumenge, en què hi haurà més de 700 vols. Per això l'aspecte de l'aeroport aquest matí ha estat de poques cues als taulells. XAVIER GIL "La meitat de maletes, la meitat de passatgers..." Entre els pocs vols d'avui, les destinacions més demandades han estat capitals europees, com Londres, París o Amsterdam.

L’ambient a l’aeroport de Barcelona – el Prat no ha estat el d’un dia qualsevol: s’hi ha vist menys gent que en un dia habitual i molts elements nadalencs, sobretot de Pare Noel. Els qui viatjaven ho han fet durant aquesta jornada, en bona part per poder arribar a dinar amb part de la família, després d’haver sopat aquest dimecres amb familiars que viuen més lluny. Tot i això, molts turistes també han aprofitat els preus més assequibles dels bitllets per volar aquest dijous.

Els qui han tingut menys feina han estat els treballadors de l’aeroport, que, a diferència del dia de Nadal de l’any passat, han notat menys viatgers. Han equiparat el volum de passatgers al d’un altre dijous qualsevol amb molt poca gent.