La plaça de Lesseps guanyarà ben aviat més espai per als vianants. La Generalitat ha engegat el procés per licitar els treballs de reurbanització de l’àrea afectada per les obres de la Línia 9 del metro, aturades des de fa temps en el tram central de la ciutat. Segons el comunicat que ha emès el Departament de Territori, l’actuació s’ha consensuat amb l’Ajuntament i els veïns. Els treballs es duran a terme a la part que correspon a l’àrea sud-est de la plaça i l’obra afectarà uns 2.100 metres quadrats de superfície. Es desmuntarà la grua que hi ha instal·lada, i es cobrirà la rampa actual d’accés a l’estació de l’L9. El pou de les obres del metro, de 25 metres de diàmetre, es cobrirà amb una llosa recolzada amb diverses bigues.

Un cop ja no quedin visibles aquestes estructures s’urbanitzarà la plaça i l’entorn: Es donarà continuïtat a la vorera de la travessera de Dalt, al llarg de tota la plaça (en recorreguts, arbrat i il·luminació), es farà una zona d’esbarjo de gossos, es plantaran arbres i arbustos i s’ubicarà una zona de jocs infantils.

Les obres es liciten per un import de 900.000 euros i s’ha previst que s’executin en mig any. Aquesta actuació s’emmarca en les àrees afectades pels replantejaments en l’execució dels treballs de l’L9 que ara s’han fixat en posar en marxa el ramal que connecta Barcelona amb l’Aeroport. Fins ara ja s’han reurbanitzat les places de Maragall i de Joaquim Folguera, afectades per les obres del metro, s’ha arranjat l’entorn de Sarrià i Mandri, i s’està actuant per recuperar la plaça de Sanllehy.