ÓSCAR SÁNCHEZ, portaveu del Comitè d'Empresa de Metro "Se ha estancado, no se han atendido las peticiones de los trabajadores. En las últimas semanas, la situación de bloqueo por parte de la empresa continua y lo que hacemos es cumplir con el mandato de la asamblea que es convocar nuevas jornadas de paros."

Tal com ja van decidir en assemblea el 3 de març, aquest divendres el comitè de vaga del metro ha formalitzat la convocatòria d’una nova aturada pel proper 2 d’abril, data gens casual perquè coincideix amb el Barça-Madrid. Es faran tres aturades parcials, una per torn: el servei es veurà afectat entre 10.30 i les 13 h, de 18.30 a 21 h i de 20.30 a les 23 h. De fet, l’aturada del vespre és la que incidirà de ple en la mobilitat prèvia i posterior del partit, que es juga al Camp Nou a les 20.30 h. Ara falta esperar quins serveis mínims decretarà el Departament de Treball de la Generalitat.

Des del comitè de vaga, Óscar Sánchez, ha explicat que les negociacions amb TMB continuen en un camí sense sortida pel que fa a l’increment salarial i, sobretot, per aconseguir que tots els treballadors tinguin un contracte a jornada completa. Si tot continua com fins ara, podria haver noves aturades el dilluns 25 d’abril.

A través d’un comunicat, els treballadors es mostren indignats amb el portal de transparència que ha impulsat l’Ajuntament. Asseguren que no s’inclouen els sous de cada directiu de TMB, sinó la mitjana salarial per grups. En aquest sentit, també reivindiquen que s’amaguen els beneficis socials que reben els directius, com mútues privades, plans de pensions, entre d’altres.

Els treballadors del metro ja van convocar aturades durant el Mobile World Congress i, l’última assemblea de treballadors va aprovar, a banda de la del 2 d’abril, convocar una nova vaga durant la fira Alimentaria.