Un matí més s'ha repetit la seqüència. El Juan José espera l'autobús 126, que fins ara i des que té la cadira motoritzada agafava sense problemes. Des de fa una setmana però, quan arriba el bus, la seva dona demana que abaixin la plataforma perquè el seu marit pugui pujar, però al final es queda sense fer el viatge. La normativa no concreta res sobre les cadires de rodes motoritzades. Hi ha un buit legal que fa que a la pràctica la decisió final depèn del criteri de cada conductor en funció de cada situació per garantir la seguretat dins el vehicle. TMB reclama una normativa a la Generalitat. Ara l'accés de cadires de rodes es regeix pel reglament de viatgers del transport públic de superfície de l'àmbit metropolità, en què només es parla de cadires de rodes, que n'inclou també les elèctriques, però no les motoritzades. La cadira del Juan José pesa menys que una cadira de rodes elèctrica, i segons diu mesura el mateix. Per TMB la regulació de la Generalitat posaria ordre entre la disparitat de cadires que hi ha. A més TMB alerta que ha començat a trobar-se amb casos de propietaris d'altres vehicles motoritzats que volen pujar al bus. Mentre no es resolgui la situació, el Juan José seguira esperant.

Fa un mes que en Juan José Morales té una cadira de rodes motoritzada i assegura que quan la va comprar no el van alertar dels problemes que podria trobar a l’hora de pujar a l’autobús. En una entrevista a Barcelona FM, ha explicat que només se l’impedeix pujar als autobusos de la línia 126, però que en altres autobusos i al metro pot accedir sense problema. Morales afegeix que ha enviat una carta a la mateixa alcaldessa explicant la problemàtica però encara no ha rebut resposta.

El buit legal que existeix actualment sobre la regulació de cadires de rodes motoritzades fa que, a la pràctica, la decisió de si poden pujar o no depengui del conductor, cosa que no satisfà als usuaris. Una denúncia que no és nova però que continua sense solució, i que ha arribat a la redacció d’informatius de BTV a través del WhatsApp, al 638 292 297.

Des de TMB asseguren que han demanat a la Generalitat que posi en marxa una normativa que reguli l’entrada d’aquest tipus de vehicles per a persones amb mobilitat reduïda. A més, expliquen que alguns usuaris han volgut accedir als autobusos amb patinets elèctrics o amb Segways.