A banda d'aquestes destrosses, seguidors també de l'Arsenal van passar la tarda a la plaça Reial. La van deixar plena de brutícia i, a més, es van burlar d'un captaire amb discapacitat física que demanava almoina. Van fer veure que li posaven diners dins d'un barret i abans de donar-li, l'hi van treure. Aquest no és l'únic acte de menyspreu de la setmana. Dimarts, a Madrid, uns grup de seguidors del PSV Eindhoven va humiliar un grup de romaneses. Els llançaven monedes a terra i fins i tot, els van oferir caritat a canvi que fessin flexions. Una actitud que denuncien les entitats en defensa dels drets humans. ALBA CUEVAS portaveu de SOS Racisme Catalunya ANNA PALACIOS Institut Drets Humans Catalunya Els fets de Madrid els han rebutjat entitats i administracions. Fins i tot, l'alcaldessa Manuela Carmena ha cridat a consultes l'ambaixador d'Holanda a Espanya per demanar-li explicacions.

La companyia ha explicat a BTV que, una vegada acabat el partit, els aficionats del club anglès van provocar incidents a l’estació de Maria Cristina de l’L3 i van arribar a trencar-ne una de les portes d’entrada. Com que el valor dels danys és superior als 400 euros, TMB denunciarà els fets afegint-hi els problemes causats en altres estacions com la de Liceu.

Segons els Mossos d’Esquadra, un centenar d’aficionats van entrar-hi sense pagar a les 19.15 h i un grup va buidar-ne els extintors. Quan els agents van arribar al lloc ja no hi van trobar els responsables, tot i que se’n va fer un seguiment a través de les càmeres de seguretat. La policia, però, no va actuar per les aglomeracions que hi havia a les andanes.

Detinguts per pagar amb bitllets falsos

Paral·lelament, aquest dijous han passat a disposició judicial quatre seguidors de l’Arsenal detinguts dimarts per haver pagat amb bitllets falsos en un pub del Gòtic. Els Mossos d’Esquadra els van intervenir 800 € en bitllets de 50 € falsos.

Els incidents amb aficionats anglesos a Barcelona s’han produït només un dia després que alguns seguidors del PSV Eindhoven humiliessin unes dones captaires a Madrid llençant-los monedes al terra perquè aquestes es barallessin per agafar-les.