La Marató arrencarà a les 8.30 h de l’avinguda de la Reina Maria Cristina, el mateix lloc on acabarà la cursa. Els més de 20.000 participants recorreran 42 quilòmetres al llarg del matí d’aquest diumenge, fet que causarà alteracions en la mobilitat del transport públic i privat.

Divendres van començar les tasques de muntatge a l’avinguda de la Reina Maria Cristina, i també les primeres restriccions en la circulació d’aquesta via. A partir de les 6.30 h d’aquest diumenge continuaran les afectacions de trànsit prop del punt de sortida. Concretament, es tallarà la circulació a l’avinguda de Rius i Taulet i a l’avinguda de Ferrer i Guàrdia.

Posteriorment, la Guàrdia Urbana anirà tallant carrers a mesura que avanci la Marató i en funció d’on es trobin els corredors. Per tant, la mobilitat del trànsit rodat serà la més complicada. Pel que fa a les vies d’accés a la ciutat, l’entrada i la sortida 22 de la ronda del Litoral es mantindran obertes durant tot el matí. D’altra banda, s’invertirà la circulació del carrer de Josep Anselm Clavé (al Gòtic) i dels carrers de Bac de Roda i de la Selva de Mar (entre Perú i Gran Via, a Provençals del Poblenou), en aquest cas per facilitar l’accés a la C-31.

Pel que fa al transport públic, hi haurà 58 línies d’autobús afectades, algunes amb parades anul·lades i d’altres que modificaran el seu recorregut habitual. El tramvia també restarà sense servei durant hores degut al pas de la Marató per l’avinguda Diagonal.