És l'últim cotxe que ha girat en aquest punt de la Diagonal. Eren 2/4 de 9 del matí quan la Guàrdia Urbana ha començat a fer talls de trànsit per deixar pas als corredors i els qui s'havien de desplaçar buscaven la millor manera de moure's. AURORA VÁZQUEZ "Si no tengo movilidad en un momento adecuado, me buscaré la vida y buscaré otras opciones y otras vías." VIRGINIA DE JESÚS "Quería cojer aquí el autobús, el 7, y resulta que está todo cortado. Entonces les he preguntado a ellos y me han dicho que en la próxima parada sí que pasa." Poca estona després, en un altre punt de la ciutat, els atletes avançaven envoltats de seguidors... "Vinga Felip, vinga Raül!" ...i en alguns trams amb música en directe. Entre el públic, fins i tot hi havia qui no es conformava de veure la família un sol cop. FRANCESC SOLÀ "Quan haurà passat, intentarem anar cada cinc quilòmetres, fins a l'arribada, que és on necessita l'esforç." NATÀLIA ROLANDO "El meu pare i el meu tiet corren, aleshores els estic esperant i mentrestant animo la gent." També alguns que buscaven visibilitat... THUBTEN WANGCHEN "De Tibet, no se habla mucho aquí, está muy lejos, por eso hemos venido aquí, a Barcelona, amigos del Tibet a apoyar." Entre els qui anaven amb cotxe, ha estat un dia especialment complicat per als taxistes, tot i que, malgrat les restriccions, no hi ha hagut problemes de mobilitat. JORDI BOZAL, taxista "Los clientes tienen bastante paciencia y van aguantando. Lo que pasa que llega un momento que los tienes que ir dejando en paradas de metro o algo y explicarles como pueden acceder a los sitios donde quieren llegar." CARLES VISDOMINES "Hem sortit de la ronda del Litoral per fer un cafè a la platja i ara no sabem com tornar-hi, estem fent voltes per aquí a veure si podem tornar." RAMON RAMÍREZ "No està gaire ben informat quins accessos de la ronda estan oberts i quins no. Estaria bé posar-ho perquè quan hagis de sortir de Barcelona tinguis una alternativa clara." "Aquest és un dels punts que ha permès als vehicles travessar la línia de corredors. Per fer-ho, s'han hagut de ficar a la ronda del Litoral. Per facilitar la mobilitat, agents de la Guàrdia Urbana s'han desplegat per tota la ciutat." Aquí, a menys de 10 quilòmetres de la meta, els corredors ja no fan la mateixa cara. De públic animant, però, n'hi continua havent. _____________________________________________________________________ ADA COLAU, alcaldessa de Barcelona "La ciutat es bolca en una ciutat com la d'avui, que té més voluntaris que mai, més participants que mai, tots els serveis públics estan bolcats, el transport públic, la Guàrdia Urbana... I realment es veu en l'emoció dels participants que efectivament aquesta marató no només ha batut rècords sinó que està destinada a batre molts més rècords."

Tot i els carrers tallats, les afectacions en el trànsit han estat mínimes. Els més perjudicats han estat els taxistes que havien de transportar passatgers i alguns conductors que s’han trobat per sorpresa la marató. D’altres han estat més previsors i han escollit rutes alternatives per circular dins la ciutat. De fet, TMB recomana utilitzar el metro fins que acabi la marató.

Una altra de les imatges d’aquest matí són les famílies que s’apleguen al voltant de la cursa amb pancartes i xiulets per animar els corredors. En molts casos, fan el recorregut de la marató amb metro per retrobar-se amb els participants en diversos punts. Fins i tot, hi ha qui segueix la cursa amb bicicleta per acompanyar els familiars en tot moment.

Des de l’organització també han instal·lat una cinquantena de punts d’animació, entre els quals hi ha batucades i música en directe. Per a molts dels corredors són elements imprescindibles per continuar endavant en els trams més difícils.

La marató de Barcelona es va consolidant com una de les curses més importants d’Europa. Mostra d’això és la quantitat de corredors que vénen d’arreu del món només per participar-hi, sobretot professionals que volen millorar la marca personal. De fet, en aquesta 38a marató s’ha assolit una participació de rècord amb més de 20.000 corredors.

Per garantir la seguretat de tots, també s’han habilitat punts d’atenció sanitària i desenes de voluntaris reparteixen aigua al llarg del recorregut. Una cursa de 42 quilòmetres que també deixa imatges anecdòtiques.