Parquímetre àrea verda

Els treballadors de l’estacionament regulat a Barcelona han decidit reprendre la vaga tots els caps de setmana de l’any. L’aturada, que afecta les zones blava i verda, vol reivindicar millores en les condicions laborals de les 170 persones encarregades de controlar els vehicles que hi aparquen.

Sense acord després de les negociacions

El 17 de maig, el comitè de vaga i la direcció de l’empresa van acordar la suspensió de la vaga d’estacionament regulat per tal d’iniciar unes reunions amb què volien negociar l’eliminació de la jornada partida. El 30 de maig, però, era la data límit per aconseguir un acord que hi ha hagut.

Des del comitè d’empresa de BSM han assegurat que han intentat “per activa i per passiva portar propostes que satisfessin totes dues parts”, però que la direcció de l’empresa ha dilatat les negociacions “sense moure’s de la seva postura inicial”. Això sí, expliquen que en l’última reunió celebrada van fer una oferta que al comitè els va semblar “insuficient”, ja que no garantia l’eliminació del torn partit o que no s’obligaria cap persona a portar vehicle.

Reclamen millores econòmiques i de conciliació

Com ja van explicar en un primer moment, els sindicats han convocat la vaga de treballadors de l’àrea verda i blava de Barcelona per aconseguir una millora de les condicions econòmiques i de les mesures de conciliació familiar. A més, asseguren que l’augment de zones d’estacionament de pagament a la ciutat no s’ha traduït en un increment de personal.

D’altra banda, també reclamen un protocol de seguretat per a la plantilla i una millora del sistema de pagament per a mòbil. De fet, els treballadors asseguren que s’han d’enfrontar als retrets i queixes dels usuaris.