La vaga a Ryanair arriba a la sisena jornada d’aturades de 24 hores als aeroports espanyols. Aquest dissabte, 2 de juliol, havia de ser l’últim dia de vaga, però els sindicats USO i Sitcpla ja han anunciat que durant aquest juliol faran 12 dies més d’aturades. Els tripulants de cabina de l’aerolínia reclamen un conveni col·lectiu que ja fa vuit mesos que es negocia.

El delegat sindicat de Ryanair i vicepresident de Sitcpla, Manuel Lodeiro, ja havia avançat que es convocarien més jornades de vaga a Ryanair aquest estiu si no avançaven les negociacions amb l’empresa.

Quins dies hi haurà aturades?

Les noves jornades de vaga seran els dies 12, 13, 14, 15, 18, 19, 20, 21, 25, 26, 27 i 28 de juliol als 10 aeroports espanyols on opera Ryanair. Per tant, les noves dates d’aturades no afectaran els caps de setmana de juliol.

Mesures legals contra Ryanair

D’altra banda, Lídia Arasanz, secretària general d’USO, ha explicat que han enviat un comunicat a l’empresa per “intentar apropar postures i solucionar el tema”, però destaca que “nosaltres només hem rebut cartes en què amenaçaven els membres del comitè de vaga i delegats sindicals, on diuen que estem sota investigació disciplinària”. En aquest sentit, diu que prendran mesures legals en contra de l’empresa.

En tot cas, Arasanz insisteix que els treballadors “estan molt conscienciats amb aquesta lluita. Fins ara hi ha hagut 215 cancel·lacions i 1.255 retards a tot el territori”. Tot això, recorda, “amb uns serveis mínims del 100 %”.

Nosaltres estem intentant fer el que podem, però és Ryanair qui prefereix deixar milers de passatgers a terra abans que complir la legislació espanyola
Lídia Arasanz, secretària general USO Ryanair

Sisena jornada sense cancel·lacions a Barcelona

Fins a les 19 h d’aquest dissabte s’han cancel·lat 16 vols a tot el territori espanyol, dels quals quatre amb origen o destí a l’aeroport del Prat. Així ho ha comunicat un dels sindicats convocants, USO, que també ha explicat que, a banda de les cancel·lacions, l’aturada ha provocat retards en 281 vols (a Barcelona ha afectat 15 sortides i 26 arribades).

Pel que fa a la vaga d’EasyJet, que també fan aquests dies els treballadors per equiparar les condicions laborals amb les de França i Alemanya, aquest dissabte (fins a les 19 h) ha provocat 21 retards a l’aeroport del Prat.