Entra en funcionament la nova àrea verda a Sant Martí de Provençals

El 40 % dels pagaments de zones blaves i verdes d’aparcament ja es realitzen a través de l’aplicació mòbil Smou a Barcelona i als altres 10 municipis de l’àrea metropolitana on està disponible. Ho fan el mig milió de persones registrades al servei, de les quals 390.000 el fan servir per pagar els tiquets de les zones blaves i verdes, cosa que genera 18.000 operacions diàries. Les raons principals sembla que són que aquest sistema resulta més “còmode, pràctic, segur i sostenible”.

L’app Smou va ser desenvolupada per l’Ajuntament de Barcelona i funciona com una mena de parquímetre digital, amb el qual es paga pels minuts exactes que s’ha utlitzat la zona verda o blava. Fa dos anys la feien servir un 30 % de les persones usuàries d’àrea d’aparcament de pagament al carrer. Per tant, ha crescut un 10 % en dos anys i l’objectiu del consistori és aconseguir que la xifra s’incrementi fins al 50 % a finals d’any.

Una aplicació amb diversos serveis

Segons l’Ajuntament de Barcelona, un de cada quatre barcelonins fa servir l’Smou per “planificar la seva mobilitat”. A través de Smou es pot pagar l’àrea verda o blava, però també integra el Bicing, els aparcaments B:SM, la recàrrega elèctrica de vehicles d’Endolla Barcelona, els avisos de la Grua Municipal i serveix com a consultor dels carrils bici. A més, ofereix informació dels cotxes, motos i bicicletes compartides amb llicència de l’Ajuntament.