vaga àrea verda blava Barcelona

Arrenca una vaga de treballadors de l’àrea verda i blava de Barcelona. Els sindicats han convocat una aturada durant tots els cap de setmana del 2022 per reclamar millores de les condicions laborals de les 170 persones que treballen a B:SM i que s’encarreguen de controlar els parquímetres de la ciutat. Et detallem tot el que has de saber sobre la vaga d’empleats de la zona verda i blava de Barcelona.


Què vols saber sobre la vaga a l’àrea verda i blava?


Motius de la vaga de treballadors de la zona verda i blava

Els sindicats han convocat la vaga de treballadors de l’àrea verda i blava de Barcelona per aconseguir una millora de les condicions econòmiques i, especialment, de les mesures de conciliació familiar. Denuncien un “incompliment sistemàtic” del conveni col·lectiu i expliquen que no se’ls respecten els horaris. A més, asseguren que l’augment de zones d’estacionament de pagament a la ciutat no s’ha traduït en un increment del personal.

Finalment, també reclamen un protocol de seguretat per a la plantilla i una millora del sistema de pagament per a mòbil, que segons qualifiquen “deixa molt a desitjar”. En aquests casos, els treballadors asseguren que s’han d’enfrontar als retrets i queixes dels usuaris.

Dates de l’aturada de controladors de parquímetres de Barcelona

La vaga d’empleats de la zona verda i blava de Barcelona començarà dissabte 19 de març i es repetirà cada cap de setmana de forma indefinida durant el 2022. El comitè d’empresa, que ha convocat la vaga per unanimitat, adverteix que si no s’obre una negociació, la vaga “s’empitjorarà i possiblement s’ampliarà més dies”.

S’ha de pagar la zona verda i blava mentre duri l’aturada?

Sí, tot i la vaga, els usuaris de la zona verda i blava hauran de pagar per estacionar. El motiu és que la convocatòria de vaga només va dirigida als treballadors que fan la revisió a peu, però B:SM disposa també de revisors que van en moto o a peu i aquests sí que treballaran. Els parquímetres també funcionaran amb normalitat.

Serveis mínims per la vaga d’empleats a l’àrea verda i blava

Els empleats dels paquímetres de Barcelona no estan considerats un servei essencial, per tant, el Departament de Treball no ha decretat serveis mínims. De moment, no hi ha convocada cap concentració ni manifestació dels empleats de B:SM encarregats de controlar la zona verda i blava de la ciutat.