En ple cap de setmana de la primera operació sortida d’estiu, l’afluència de passatgers en estacions com les de Sants creix. Amb la previsió que hi hagi més passatgers als trens, Renfe reforça fins diumenge, 10 de juliol, en un 10 % l’oferta de places. És a dir, n’ofereix 400.000 durant els dies en què la demanda és més alta. Tot plegat no ha evitat, però, que tornin les imatges de llargues cues al vestíbul de l’estació per comprar bitllets.

“Me’n faig creus que amb les cues que hi ha només hi hagi dues persones per atendre’ns. Porto 15 minuts aquí i no m’he mogut”, ha dit als micròfons betevé una passatgera, que volia comprar un bitllet per anar a Flaçà, al Gironès.

L’estació de Sants és aquest dissabte el punt de partida de molts viatgers que volen enllaçar amb el Camp de Tarragona, Madrid, Andalusia o la Costa Brava. Però també és el destí final per a alguns passatgers prematurs, que ja acaben les vacances. Alguns creueristes, satisfets, hi fan escala: “Hem fet un viatge amb la meva mare i els nets, ens l’ha pagat a tots. Un creuer per tot el Mediterrani. Venim ara de Palma i tornem a València”, ha dit una valenciana.

60.000 persones passaran aquest dissabte per Sants

Durant aquest dissabte, Renfe estima que unes 60.000 persones passaran per l’estació de Sants. Una xifra que és lleugerament superior a la d’un dia qualsevol a l’estació. És per tot plegat que els usuaris han de fer més cua de l’habitual a l’hora de comprar bitllets, tant a les màquines d’autovenda com als mostradors, i això enterboleix els ànims.

“També és cert que venim en hora punta: són quarts de 12 del matí, però l’organització també és pèssima. Hi ha més gent que l’any passat? Sí. Tots tenim moltes ganes de sortir”, ha assegurat una viatgera. D’altres també han apuntat que han trobat a faltar “més taquilles i més control”.

Tot i el reforç de Renfe als trens de llarga distància com els AVE o AVLO, hi ha qui s’ha queixat que s’ha quedat sense bitllet, per exemple, per anar fins a Salamanca. “Vaig venir la setmana passada presencialment a comprar un bitllet i no n’hi havia ni per dimarts ni dimecres. Per a dijous sí, però havia d’anar en un cotxe diferent al de la meva dona. Si puc fer un viatge directe a Salamanca, no vull haver de fer transbord a Madrid…”, ha sentenciat un salmantí a betevé.