Un, dos, tres... i fins a més d'un centenar de persones es repartiran per les principals estacions de la xarxa metropolitana perquè ningú no es perdi. Informaran els viatgers del tall de Rodalies i les alternatives que tenen per arribar al destí. PEDRO, usuari "Al ser nuevos y no conocer la zona, esto nos complica el tema pero nos han dicho que el billete es el mismo." De fet, tots els transbordaments en metro afectats per la desconnexió seran gratuïts. El tall ferroviari afectarà gairebé totes les línies de Rodalies i farà ballar el cap a uns 150.000 viatgers, que veuran com el trajecte que fan s'incrementa una mitjana de 20 minuts. MARÍA MARINEL·LA, usuària "Un poco sí, porque estoy acostumbrada a ir con el tren y va mucho más rápido, 18 minutos. Con el bus supongo que saldré antes de casa porque sino no llegaré a mi hora." Es modificaran horaris i recorreguts de Rodalies i, per anar a l'aeroport, s'habilitarà un servei de bus llançadora des de l'estació de Sants. Les administracions han invertit cinc milions d'euros en informació, però els usuaris, se'n queixen. PILAR, usuària "Estic demanant quina distància hi ha de l'L1 a Rodalies i això no m'ho diuen, no ho saben." ILDEFONSA, usuària "Cada uno que se busque la vida como pueda, que coja el bus, el metro...no lo veo bien." A partir de demà, els usuaris de Rodalies hauran d'incrementar la seva ja habitual dosi de paciència.

Les obres començaran aquest dijous i causaran la interrupció de  la circulació ferroviària entre Sants i l’Hospitalet de Llobregat i Bellvitge.  Els viatgers hauran de fer transbord a la xarxa de metro i als Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) per poder continuar el trajecte.

Per facilitar la mobilitat dels viatgers s’ha elaborat un pla alternatiu de transport (PAT), que preveu diverses alternatives per als usuaris. Es modificaran horaris i recorreguts i també es reforçarà la informació als passatgers.

Transbordaments gratuïts

El pla també garanteix que tots els títols magnètics dels trens de Rodalies i Regionals siguin vàlids per als transbordaments de metro i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) sense cap cost addicional. El transbordament amb títols integrats de transport també serà gratuït.

Els  títols de transports seran vàlids a les estacions de metro de Rambla Just Oliveras (L1), Cornellà Centre (L5), Bellvitge (L1), Sants Estació (L3 i L5), Plaça de Sants (L1 i L5), Passeig de Gràcia (L2, L3 i L4), Catalunya (L1 i L3), Arc de Triomf (L1), Clot (L1 i L2), Sant Andreu (L1), Barceloneta (L4), Fabra i Puig (L1), Espanya (L1 i L3), Av. Carrilet (L1) i la Sagrera (L1, L5, L9 i L10).