Tasques de pavimentació

Tot i que aquest estiu hi ha menys afectacions, està previst millorar un total de 96.972 metres quadrats de calçada dins les actuacions de manteniment i pavimentació. Aquest àmbit també inclou la millora de la xarxa de clavegueram, per exemple al carrer de la Indústria, o la neteja dels murs laterals de les rondes en horari nocturn. La ronda del General Mitre culminarà la reurbanització durant la primera setmana d’agost i també es renovarà el paviment de la plaça de Tetuan i el carrer de Santaló, entre d’altres.

Avançar infraestructures de transport

L’Eixample és el districte que aquest estiu aborda més actuacions malgrat que Sants-Montjuïc acull l’obra de més embergadura, que consisteix en la cobertura de les vies d’accés a l’estació de Sants. Aquests treballs causen el tall de totes les línies que passen per aquest punt ferroviari entre el 4 i el 27 d’agost.

Dins l’apartat d’infraestructures, també avancen els treballs de remodelació de l’estació de Ferrocarrils de Gràcia (amb noves restriccions a la via Augusta) i les obres del carril bus-VAO a la C-58 (amb un carril menys per sentit a la Meridiana). Per altra banda, hi ha afectacions que es mantenen, com les obres de l’AVE a la confluència d’Entença i Provença.

Noves fases de construcció d’equipaments

El Mercat de Sant Antoni comença a construir el subterrani de tres plantes. Abans, però, cal aixecar els murs pantalla que permetran buidar-ne el subsòl, uns treballs que ocupen un carril al carrer del Comte Borrell. A Sant Martí, la plaça de les Glòries desmunta l’estructura metàl·lica que es va construir per protegir el Centre del Disseny. Les obres combinen restriccions totals i parcials entre les 23.30 i les 5.30 h.