Semàfor verd, i cotxes parats. És el que es troben els qui baixen per la via Augusta quan arriben a l'altura de Marià Cubí. Els treballs de remodelació de l'estació dels Ferrocarrils a Gràcia obliguen a tallar-hi la circulació en sentit sud i causen retencions intermitents. "Podrían tener una mejor coordinación, porque esto ya lo han abierto como cuatro veces". "Si s'han de fer, s'han de fer. I a més a l'estiu és igual perquè hi ha menys trànsit". La senyalització recomana als vehicles procedents de l'avinguda del Príncep d'Astúries desviar-se pel carrer dels Madrazo i baixar per Balmes fins a la travessera de Gràcia. Tot i que des d'allà poden connectar amb el tram final de la via Augusta, és una opció que no convenç tothom. "No lo entiendo. Aquí podrían haber hecho dos carriles, uno de ida y uno de venida, y ya está". "Ara vaig a l'estudi i havia de passar per aquí, pero no passa res si m'he de desviar una miqueta". Les restriccions s'allargaran fins al proper 26 d'agost.

Les obres a l’estació -situada a la plaça de Gal·la Placídia- serviran per millorar-ne  l’accessibilitat  i adaptar-la a la normativa vigent d’evacuació. També està previst ampliar-ne les escales fixes i les andanes, col·locar-hi escales mecàniques i instal·lar-hi tres ascensors. A més, s’hi construirà una nova sortida d’emergència. Amb aquestes actuacions, l’estació quedarà adaptada per a les persones amb mobilitat reduïda.

Afectacions a la mobilitat

Mentre durin les obres (fins al 26 d’agost), es tallaran dos carrils descendents de la via Augusta, entre el carrer de Mandri i la travessera de Gràcia. També es desplaçarà uns metres cap al sud la parada d’autobús situada al costat Llobregat de la via Augusta.

La senyalització recomana als vehicles procedents de l’avinguda del Príncep d’Astúries desviar-se pel carrer dels Madrazo i baixar per Balmes fins a la travessera de Gràcia.