A les estacions de la Línia 5 del metro de Barcelona ja es poden sentir avisos per megafonia que alerten de les obres que hi haurà al suburbà durant Setmana Santa i que deixaran vuit parades inutilitzades entre Diagonal i Vilapicina. Pels altaveus, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) demana als usuaris preveure rutes alternatives durant els 10 dies que s’allargaran els treballs. Les andanes i estacions també estan plenes de cartells que alerten de les actuacions i en què es poden consultar les alternatives de transport que poden agafar els passatgers.

Bus llançadora i reforç del metro i l’autobús

Per cobrir el trajecte afectat per les obres, TMB habilitarà un servei especial d’autobús, un bus llançadora, que substituirà aquest tram i s’aturarà a les vuit parades inutilitzades: Verdaguer, la Sagrada Família, Sant Pau – Dos de Maig, el Camp de l’Arpa, la Sagrera, el Congrés, Maragall i Virrei Amat.

També es reforçarà amb un 20 % més de combois les línies 1, 2, 3 i 4 del metro i els autobusos de les línies H8 i D50.

Renovació de 600 metres de vies

Els treballs han de permetre renovar la via de la Línia 5, ja envellida, i es farà en diferents fases. Entre el 9 i 18 d’abril, coincidint amb Setmana Santa, se substituiran 600 metres de carrils, travesses i fixacions de dos trams diferents: el que va de Verdaguer a la Sagrada Família i el de la Sagrera al Congrés. A l’estiu, està previst que es faci la segona part de les obres, que tindrà una afectació més important. Per això, els operaris aprofitaran Setmana Santa per preparar la infraestructura de cara a les actuacions del juliol i l’agost.

D’una banda, faran un pou a la zona de la Sagrada Família que servirà per transportar material i extreure la runa amb facilitat. De l’altra, s’instal·larà un aparell a la parada de la Sagrera per garantir el funcionament del metro mentre durin les obres de l’estiu. Les actuacions han de servir per posar fi a les vibracions que pateixen veïns de Nou Barris que viuen just a sobre del metro.

Retirada d’amiant a l’estació de Maragall

L’actuació de la propera setmana s’aprofitarà també per retirar material amb amiant que s’ha localitzat a l’estació de Maragall. Concretament, es tracta de 8.750 quilos d’aplacat amb fibrociment situat als murs laterals de les andanes.