El primer dia laborable amb el túnel de les Glòries a ple rendiment ha funcionat tal com estava previst, segons l’Ajuntament de Barcelona. El gerent de Mobilitat del consistori, Manuel Valdés, afirma que les cues han estat similars a les de setmanes anteriors. En una compareixença davant dels mitjans de comunicació per valorar el primer matí amb el túnel totalment obert, Valdés ha dit que la situació millorarà a mesura que els conductors s’adaptin als canvis i ha tornat a “insistir en la possibilitat de fer servir el transport públic, fugir de les hores punta i sortir amb antelació”.

El responsable de Mobilitat ha explicat que aquest dilluns hi ha hagut dues incidències que han complicat el trànsit en aquest punt: d’una banda, un accident a la ronda del Litoral, que ha fet que molts conductors optessin per desviar-se per la Gran Via per entrar a Barcelona i, de l’altra, un vehicle avariat dins del túnel.

Complicacions al carrer de Bilbao

A més, un dels punts complicats ha estat el carrer de Bilbao amb la Gran Via. Molts vehicles que han sortit per Bac de Roda han intentat continuar pel lateral, però a l’altura del carrer de Bilbao s’han trobat que no han pogut continuar i, per això, hi ha hagut retencions. Valdés creu que “són coses que passen habitualment quan s’implementen canvis”.

La valoració, al final del dia amb la Guàrdia Urbana

Des de l’Ajuntament de Barcelona han explicat que al final del dia faran una valoració conjuntament amb la Guàrdia Urbana d’aquest primer dilluns laborable. De moment, però, afirmen que els semàfors dins del túnel han funcionat correctament i que pel que fa a la resta, es mirarà si cal fer “algun ajust”. Un dels punts on caldrà precisament millorar la senyalització serà al carrer de Bilbao.

Tot i això, insisteixen: el primer dia ha funcionat “de manera raonable” i els conductors aniran adaptant-se a les rutes que els siguin més adequades.

Oasi a la Gran Via pel túnel de les Glòries: sense cotxes com no l’havíem vist gairebé mai

La Gran Via en superfície ha quedat buida de cotxes entre la rambla del Poblenou i les Glòries, tram que serà més verd i amb zones d’estada