Els taxistes han decidit suspendre la vaga durant el mes d’agost. Els acampats a la Gran Via han votat majoritàriament a favor de fer “una treva” perquè ja avisen que, si el Ministeri de Foment “no compleix” amb el compromís de blindar la llicència urbana i delegar les competències per regular els vehicles de lloguer amb conductor (VTC) a les comunitats autònomes i als ajuntaments, es tornaran a mobilitzar “encara amb més fúria”.

Els taxistes han pres la decisió després de conèixer el resultat de la reunió que ha mantingut el Govern espanyol amb les comunitats autònomes. S’han reunit per cercar solucions al conflicte del sector del taxi i les empreses de VTC en una trobada avançada de la Conferència Nacional de Transports.

Així, després de sis dies acampats al carrer amb els seus cotxes, de matinada el tram de la Gran Via i del passeig de Gràcia tallats han quedat de nou oberts al trànsit i els primers taxis han tornat a la feina. Els taxistes també han anunciat que al setembre faran un dia de servei gratuït per compensar els ciutadans “per les molèsties causades” per l’aturada d’aquest estiu.

En les hores anteriors a la reunió a Foment, els taxistes ja havien donat mostra de la seva intenció de suavitzar la situació i havien començat a fer serveis mínims. Es posa fi així a més d’una setmana d’estira-i-arronses entre els taxistes i el Ministeri de Foment. També s’acaba la imatge dels carrers sense  cotxes grocs i negres i amb usuaris buscant alternatives de transport.