(ACN/Redacció) Els taxistes donen dues setmanes de marge al govern i a l’Institut Municipal del Taxi (IMT) per resoldre la petició d’instal·lar càmeres de seguretat a l’interior dels vehicles. El portaveu d’Élite Taxi, Tito Álvarez, ha afirmat que en cas de no avançar en la negociació es plantegen mobilitzacions o bé engegar la via legal. Álvarez ha afegit que la protecció de dades i la intimitat és “un debat que hi és, però que haurem de solucionar”. Aquestes declaracions les ha fet l’endemà de la reunió mantinguda pels taxistes amb l’IMT i el Departament de Territori de la Generalitat, de la qual els taxistes en van sortir decebuts.

De la seva banda, l’Institut Municipal del Taxi es reunirà amb diversos fabricants de dispositius del 112 per considerar la possibilitat de canviar els actuals.

Casos d’agressions als taxis

En les últimes setmanes, s’han denunciat casos d’agressions i, fins i tot, el cas d’un passatger masturbant-se a l’interior del vehicle. Álvarez defensa la mesura perquè les càmeres són una “garantia” també per als usuaris. Élite Taxi ha proposat que els vehicles duguin un adhesiu que avisi els clients que el taxi està connectat a la policia. “Això evitaria molts problemes”, ha reblat.