(ACN) Els taxistes exigeixen solucions per garantir la seguretat a l’interior dels vehicles, després que en les últimes setmanes s’hagin denunciat casos d’agressions i, fins i tot, un passatger masturbant-se. El sector vol que els permetin instal·lar càmeres de videovigilància i així ho ha traslladat aquest dijous en una reunió amb la Generalitat, els cossos de seguretat, el 112 i l’AMB. El Departament de Territori s’ha compromès a fer un estudi de viabilitat amb rapidesa, comparant les regulacions europea, espanyola i catalana.

Els taxistes no han sortit satisfets de la trobada. El portaveu d’Élite Taxi, Tito Álvarez, ha criticat que en els últims tres anys no s’ha fet res: “Seguim igual, no tenim un trist adhesiu que digui que estem connectats a la policia”. Únicament, ha matisat Álvarez, el 112 ha introduït uns “requeriments que haurien de portar els nous dispositius”.

“Una garantia també per als usuaris”

Álvarez també ha admès que la protecció de dades i la intimitat són “un debat que hi és, però l’haurem de solucionar”. També ha recalcat, però, que la càmera “és una garantia també per als usuaris, en cas que hi hagi una denúncia”. 

El portaveu d’Élite Taxi ha explicat que actualment duen un dispositiu que té més de 20 anys i ha reclamat que “s’actualitzi”. A parer seu, es tracta d’un tema de voluntat política per canviar la normativa de l’Institut Metropolità del Taxi, que no permet aquests aparells.

Per això, Álvarez ha afirmat que “ja es veurà si es va als jutjats, als carrers o arribem a un acord. Una de les tres haurà de ser”. En aquest sentit, no ha descartat mobilitzacions, que ha condicionat al que voti l’assemblea, però el taxista ha recordat que s’està “a les portes del Mobile World Congress.

Un adhesiu que avisi que estan connectats a la policia

Álvarez ha proposat que els taxis duguin “un simple adhesiu” que avisi els clients que el vehicle està connectat a la policia perquè això evitaria molt problemes. “L’efecte dissuasiu és el que més funciona”, ha finalitzat.