El recinte de la Fabra i Coats aplega aquest estiu obres de diferents equipaments, cinc projectes en total que continuaran amb treballs durant aquest mes d’agost. La reforma de les oficines del Centre de Normalització Lingüística i de l’Associació Centre Pont del Dragó estarà enllestida aquest estiu. D’altra banda, al setembre també haurà d’estar enllestida la ubicació provisional del nou Institut Martí Pous, que començarà als antics barracons de l’Escola Fabra i Coats, on caldrà arreglar el pati.

Les obres de major envergadura són l’edifici definitiu de l’Institut Martí Pous i la reforma dels habitatges dotacionals del carrer de Parellada. El director de serveis de llicències i espais públics del districte de Sant Andreu, Enric Serra, ha explicat que en ambdós casos es mantindran les carcasses de les naus i es rehabilitaran els interiors per donar-hi els nous usos. Els estudiants estrenaran el nou equipament educatiu el curs 2018-2019, mentre que els pisos estaran en obres fins al maig del 2019, amb la creació de 46 habitatges dotacionals i un local per a la Colla Castellera Jove de Barcelona.

A l’exterior, el carrer de Sant Adrià estarà tallat per ubicar-hi el mercat provisional de Sant Andreu. L’espai que acollirà els paradistes, el temps que duri la renovació del mercat, se situarà entre el carrer d’Otger i la plaça de Can Fabra, un tram que romandrà tallat mentre durin les obres a la plaça del Mercadal. També s’està treballant a l’antic edifici d’Hisenda, que allotjarà les oficines de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona a final d’any.

Durant els mesos que durin les obres, Serra ha comentat que es restringiran els horaris d’entrada i sortida de vehicles. En casos excepcionals, com la Mercè i les festes de Nadal, no hi podrà circular cap cotxe. Assegura que caldrà conviure amb les obres i que es garantirà la protecció i seguretat del recinte.