Veïns afectats per les obres del metro de l’L1 s’han reunit aquest dimarts a la tarda a la seu del districte de Sant Andreu amb representants de l’Ajuntament i de TMB. Les associacions veïnals demanen que durant la interrupció de la Línia 1 per obres els busos alternatius cobreixin el mateix trajecte que el metro. En cas que no s’arribi a una solució mantindran la protesta prevista per al 3 de juliol, data en què pretenen tallar el trànsit a la plaça de la Trinitat a les 19 h.

Els treballs al subsol començaran el 29 de juny i s’allargaran fins al 30 d’agost. Durant aquest període la línia vermella deixarà de funcionar entre les parades del Clot i el Fondo. TMB ha previst dos serveis diferents de busos llançadora que tindran el mateix horari habitual del metro. Asseguren que han optat per aquesta solució perquè tècnicament és molt complicat un servei de busos llançadora que cobreixi nou parades. El primer trajecte anirà des del Clot fins a Fabra i Puig i el segon cobrirà les parades de Sant Andreu al Fondo. En aquest últim cas, l’autobús també arribarà fins a l’estació d’Onze de Setembre, de l’L9 Nord i l’L10 Nord, que permet enllaçar amb les línies de Rodalies de Catalunya fins al Clot.

Queixes veïnals pels busos llançadora

Els veïns es queixen que la distància entre els dos serveis diferents de busos llançadora serà massa llarga i per això demanen que es redueixi i que s’incrementi la freqüència de pas en hores punta. També demanen que es reforcin les línies d’autobús habituals perquè es puguin utilitzar com a transport alternatiu mentre duren les obres.

Manoli Martínez, presidenta de l’Associació de Veïns de la Trinitat Nova, assegura que han arribat a la reunió enfadats però confien que les propostes que han fet puguin incloure’s a la proposta actual. Des de TMB asseguren que han assistit a la reunió per explicar com funcionarà el servei de transport alternatiu durant les obres. Per part del consistori es mostren oberts a estudiar les queixes dels veïns i, si cal, a fer algun canvi abans de l’inici dels treballs.