L’Ajuntament de Barcelona ha tornat a programar una llista d’obres a Barcelona per a l’estiu 2022, com és habitual cada any. Mentre que el 2021 se’n van preveure més d’un centenar, aquest any serà menys complicat i les actuacions no arriben a la seixantena. Les 59 obres d’estiu estan repartides en els 10 districtes, tot i que algunes de les més destacades es troben a l’Eixample, com la superilla i la connexió del tramvia per la Diagonal.

En aquest mapa interactiu trobaràs totes les obres d’estiu classificades com a urbanitzacions, implantacions de carrils bici, infraestructures ferroviàries, viàries i les de serveis (reparacions de canonades d’aigua, de la xarxa elèctrica o del clavegueram, per exemple). Clicant sobre cada punt podràs consultar els detalls de l’actuació i el calendari d’inici i final dels treballs.

Més actuacions d’estiu a l’Eixample

El districte que acollirà més obres aquest estiu serà l’Eixample, amb 20 actuacions. L’any passat ho va ser Sants-Montjuïc, amb 29. La majoria de treballs són urbanitzacions com les de la superilla de l’Eixample. Només aquest projecte ja n’engloba una desena tot i pertànyer a la mateix actuació. A l’altre extrem hi ha Nou Barris, que amb dos projectes és el districte amb menys obres aquest estiu.

També cal tenir present que hi ha grans obres d’infraestructures a Barcelona que afecten més d’un territori. És el cas del perllongament de l’L8 dels Ferrocarrils. En aquesta obra ferroviària es fan cales a la plaça d’Espanya (Sants-Montjuïc), al carrer del Comte d’Urgell (l’Eixample) i a la plaça de Gal·la Placídia (Gràcia).

13 obres ferroviàries, les segones més nombroses

Deixant de banda les urbanitzacions, que representen la meitat de les obres d’estiu, el segon gruix més nombrós és el de les obres ferroviàries. Aquest estiu es duran a terme 13 actuacions relacionades amb el metro, els Ferrocarrils i el tramvia per la Diagonal. A finals d’estiu, també hi haurà afectacions a la línia R2 de Rodalies per les obres d’Adif Alta Velocitat a les estacions de la Sagrera i Sant Andreu Comtal.