L’ATM ha aprovat aquest dimecres les tarifes del transport públic per a l’any que ve amb una congelació generalitzada, de manera que la T-10 continuarà costant 9,95 euros i el bitllet senzill es quedarà en 2,15 euros. A més, es rebaixa el preu de la T-Mes, la T-Trimestre i la T-Jove en els bitllets de dues a sis zones. La rebaixa més destacada és per als títols de dues zones, que es reduiran en un 9 %.

Aquesta aprovació arriba un dia després que l‘alcaldessa, Ada Colau, i el líder municipal d’ERC, Alfred Bosch, arribessin a un acord per abaratir el transport públic als joves. Els de 15 anys tindran bonificacions en la T-Jove en funció de la renda familiar. El pacte pretén ampliar els beneficis de la T-12 als joves fins que compleixin 16 anys. Precisament, l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) preveu ampliar la T-12 fins als 14 anys de cara a 2016.

En vista d’aquests anuncis, el representant de Stop Pujades, Alfons Romero, no ha amagat els dubtes que l’entitat té sobre com afectarà la bonificació als més joves el deute acumulat per l’Autoritat del Transport Metropolità. Romero ha confirmat que la plataforma prepara noves mobilitzacions si no es redueixen totes les tarifes de transport per a l’any 2016 i que el pròxim 30 de desembre s’han de reunir per decidir futures accions de protesta.

L’entitat reclama també la creació d’una taula social del transport públic en què es decideixin les tarifes i que la T-Mobilitat, el nou sistema d’accés als serveis de mobilitat de tot Catalunya, sigui “100 % pública” i es defineixi “amb un procés participatiu”.