En virtut de l’acord, l’Ajuntament bonificarà la T-Jove als joves de 15 anys empadronats a la ciutat, amb ajudes que poden ser del 100 o el 50 % del cost en funció de la renda familiar. Els fills de famílies amb rendes altes no tindran bonificació. El pacte pretén ampliar els beneficis de la T-12 als joves fins que compleixin 16 anys. Precisament, l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) preveu ampliar la T-12 fins als 14 anys de cara a 2016. A més, l’ATM té previst aprovar aquest dimecres les tarifes del transport públic per a l’any que ve amb una congelació generalitzada.

L’acord escenificat entre Colau i Bosch acosta Esquerra al “sí” a les ordenances fiscals, que s’han d’aprovar definitivament en el ple del 29 de desembre. De fet, el líder d’ERC va posar la rebaixa de tarifes als joves com una de les condicions per votar favorablement a les ordenances. “És evident que aquest acord de ciutat no dificulta l’acord de les ordenances, més aviat el facilita”, ha reconegut. Colau i Bosch, però, han descartat que aquest pacte obri les portes a un acord de govern després dels resultats del 20-D. “S’haurà de parlar en les properes setmanes si hi pot haver acords més estables”, ha dit Colau. El líder d’ERC ha afegit que Esquerra segueix a l’oposició. “Som on som”, ha dit.

La foto Colau-Bosch molesta al PSC

El líder municipal del PSC, Jaume Collboni, ha dit que troba “insuficient i injust” l’acord. Per Collboni, la rebaixa de tarifes hauria de ser universal i d’abast metropolità i arribar fins als 25 anys. “És injust deixar fora de la rebaixa els estudiants universitaris fins a 25 anys, que són els que han patit més la pujada de les taxes acadèmiques i la retallada en beques”, ha dit. Collboni ha afegit que mantindran la reserva de vot a les ordenances fiscals fins al ple del 29, una estratègia de pressió per negociar amb el govern bonificacions per a determinats col·lectius i activitats econòmiques.