vaga Easyjet

(ACN) El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha decretat uns serveis mínims del 61 % a l’aeroport del Prat per la vaga de pilots d’EasyJet, que començarà aquest divendres i s’allargarà nou dies durant els caps de setmana d’agost.

L’aturada, convocada per Sepla, serà els dies 12, 13, 14, 19, 20, 21, 27, 28 i 29 d’agost. Tots els vols programats durant la mobilització són internacionals i, per això, el Ministeri ha optat per protegir en un 61 % els vols de Barcelona i Menorca, en un 60 % els de Màlaga i en un 57 % els de Palma de Mallorca. A més, també es protegeixen les operacions tècniques de posicionament necessàries per donar el servei de transport aeri considerat essencial.

Un acord va desconvocar la vaga de juliol

A finals del mes de juliol, l’aerolínia EasyJet va arribar a un acord amb el sindicat USO per desconvocar la vaga prevista per als dies 29, 30 i 31 de juliol. Segons van informar representants dels treballadors, l’empresa va acceptar una pujada del salari base del 22 % en tres anys, que “suposa un important acostament als companys d’Europa”. L’acord, també inclou un canvi de durada del període d’activitat dels contractes fixos discontinus, que passarà a ser de nou mesos d’activitat i tres mesos d’inactivitat.