vaga Easyjet

(ACN) El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha decretat uns serveis mínims del 61 % a l’aeroport del Prat per la vaga de pilots d’EasyJet, que començarà aquest divendres i s’allargarà nou dies durant els caps de setmana d’agost.

L’aturada, convocada per Sepla, serà els dies 12, 13, 14, 19, 20, 21, 27, 28 i 29 d’agost. Tots els vols programats durant la mobilització són internacionals i, per això, el Ministeri ha optat per protegir en un 61 % els vols de Barcelona i Menorca, en un 60 % els de Màlaga i en un 57 % els de Palma de Mallorca. A més, també es protegeixen les operacions tècniques de posicionament necessàries per donar el servei de transport aeri considerat essencial.

Què fer si em cancel·len un vol per vaga de les companyies aèries?

Un acord va desconvocar la vaga de juliol

A finals del mes de juliol, l’aerolínia EasyJet va arribar a un acord amb el sindicat USO per desconvocar la vaga prevista per als dies 29, 30 i 31 de juliol. Segons van informar representants dels treballadors, l’empresa va acceptar una pujada del salari base del 22 % en tres anys, que “suposa un important acostament als companys d’Europa”. L’acord, també inclou un canvi de durada del període d’activitat dels contractes fixos discontinus, que passarà a ser de nou mesos d’activitat i tres mesos d’inactivitat.