(ACN/redacció) EasyJet ha arribat a un acord amb el sindicat USO per desconvocar la vaga prevista per als dies 29, 30 i 31 de juliol. La companyia operarà, doncs, amb normalitat aquest cap de setmana. Segons han informat representants dels treballadors, l’empresa ha acceptat una pujada del salari base del 22 % en tres anys, que “suposa un important acostament als companys d’Europa”.

Aquest dijous s’han celebrat diverses assemblees en què un 74,6 % dels tripulants de cabina assistents han ratificat el pacte. L’acord, que arriba després de setmanes de negociacions, també inclou un canvi de durada del període d’activitat dels contractes fixos discontinus, que passarà a ser de nou mesos d’activitat i tres mesos d’inactivitat. Anteriorment, els treballadors estaven en actiu vuit mesos i deixaven de treballar quatre. Pel que fa als salaris, la direcció i el sindicat han pactat un increment del sou base del 4 % amb caràcter retroactiu des del març d’aquest any, del 13 % per al 2023 i del 5 % per al 2024.

Tot i l’acord, continuen les negociacions del conveni

Entre altres aspectes, l’acord ratificat avui inclou també una compensació econòmica per treballar en dia lliure o un complement per als treballadors que acreditin un tercer idioma. Ambdues entraran en vigor a partir de l’1 de gener del 2023. Tot i això, el sindicat adverteix que continuen amb les negociacions del conveni en els apartats que no són de caràcter econòmic amb l’objectiu “de millorar les condicions de treball”.