(ACN) Les obres de l’estació de la Sagrera provocaran afectacions a Rodalies entre el 17 de setembre i el 10 de desembre i s’allargaran, per tant, gairebé tres mesos. Les principals línies afectades seran l’R1, l’R2 Nord i l’R11, que no arribaran a Barcelona durant alguns caps de setmana.

Els trens d’alta velocitat passaran per l’estació de la Sagrera el 2025 sense fer-hi parada

En concret, la línia R1 iniciarà i finalitzarà el seu recorregut a Badalona entre el 17 i el 19 de setembre i els caps de setmana del 29 i 30 d’octubre i el 12 i el 13 de novembre. Així mateix, l’R2 nord i l’R11 no circularan entre Passeig de Gràcia i Sant Andreu Comtal el 17 i el 18 de setembre i a partir del 19 de setembre iniciaran i finalitzaran el seu recorregut a Sant Andreu Comtal. En aquest període Renfe ha indicat que reprogramarà horaris per tal de “donar la millor oferta”.

A més, també hi haurà un equip addicional de 68 persones que reforçarà el personal d’informació i atenció al client a les principals estacions afectades. 

Les obres superen l’equador

Tot plegat arriba quan les obres de l’estació de la Sagrera han superat l’equador. Adif ja va comunicar que està “ultimant” el desenvolupament de la fase principal de les obres i que, de cara a finals d’any, posarà en servei el traçat definitiu de la línia d’ample convencional Barcelona–Granollers–Girona i la nova estació de Rodalies de Sant Andreu.

La nova estació de Sant Andreu Comtal es posarà en marxa a finals del 2022

Un cop tot estigui enllestit, el Ministeri de Transports preveu que fins a 50 milions de passatgers cada any utilitzin aquesta gran infraestructura ferroviària. També es posarà punt final a unes obres que ara ja acumulen més de 12 anys d’història, amb endarreriments per manca de finançament i, fins i tot, una aturada de quatre anys arran d’un cas de presumpte malversació, que va acabar arxivat.