vols cancelats ryanair vaga

Els sindicats USO i Sitcpla han convocat una nova vaga a Ryanair de dilluns a dijous i durant 5 mesos, després de totes les aturades que van fer durant els mesos de juny i juliol. Els tripulants de cabina de l’aerolínia van començar l’aturada coincidint amb l’inici de l’operació sortida de l’estiu, per reclamar la represa de les negociacions del primer conveni col·lectiu de la companyia. Ets un dels afectats per la protesta de la plantilla de Ryanair? A continuació t’expliquem què has de fer si el teu vol es cancel·la per la vaga de Ryanair.

A banda de la de Ryanair, els tripulants de cabina de Vueling també amenacen amb aturades si no els apugen el sou.

Indemnitzacions de fins a 600 €

Els viatgers afectats per la vaga de Ryanair podran demanar una compensació econòmica de 250 euros si el trajecte no supera els 1.500 quilòmetres, de 400 euros per a vols extracomunitaris d’entre 1.500 i 3.500 quilòmetres i de 600, per a la resta de vols, segons l’organització de consumidors i usuaris FACUA.

FACUA afegeix que els consumidors no tindran dret a compensació si l’aerolínia els informa dues setmanes abans de la sortida del vol o si els ofereix un transport alteratiu que no suposi sortir més d’una hora abans de la prevista i que l’arribada no superi les dues hores de retard.

Devolució del bitllet i altres compensacions econòmiques

Segons l’article 8 del Reglament Europeu 261/2004, els viatgers tenen dret a demanar la devolució de l’import del bitllet o a un transport alternatiu. A més, podran reclamar compensacions econòmiques per les despeses que els hagi pogut comportar la cancel·lació del vol. És a dir, la companyia haurà d’assumir les despeses d’hotel o d’altres vols addicionals.

Com he de fer la reclamació si em cancel·len el vol?

Si et cancel·len un vol per la vaga de treballadors de Ryanair, tens dues opcions per fer la reclamació:

  • Al mostrador de la companyia a l’aeroport.
  • A través del web, per correu o per burofax.

En aquest últim cas, es recomana guardar la targeta d’embarcament i totes les factures de dietes i/o allotjament per tal de presentar-les a la companyia.