marxa lenta camions ronda vaga transportistes

Desenes de transportistes tornen a fer una marxa lenta de camions per les rondes de Barcelona. La protesta ha començat a les 10 del matí a la ronda del Litoral, a l’altura de la Zona Franca, en sentit Besòs, i només ocupa el carril dret de circulació. La protesta l’ha convocat la Plataforma Nacional en Defensa del Sector del Transport, que manté la vaga de transportistes perquè considera insuficients les mesures del Govern per compensar l’increment de preus dels carburants.

Matí de retencions a les rondes

Aquesta és la segona marxa lenta de camions per les dues rondes que ha convocat la plataforma. La protesta ha fet un circuit circular primer per la ronda del Litoral cap al Nus de la Trinitat i, després, per tota la ronda de Dalt, fins a arribar al nus del Llobregat i tornar al punt d’inici, on ha finalitzat. Durant el tram de la ronda del Litoral, la marxa lenta ha provocat nou quilòmetres de retencions, entre Diagonal Mar i la Marina de Port. Gairebé dues hores després de començar, minuts abans de les 12 del migdia, la protesta ha començat a circular per la ronda de Dalt.

Es mantenen les protestes a la carretera

La Plataforma Nacional en Defensa del Sector del Transport ha decidit continuar amb la vaga indefinida, i també mantenir les protestes al carrer aquesta setmana. Dilluns i dimarts han fet marxes a peu per la ronda del Litoral i han tallat el trànsit de la via durant més de dues hores cada matí. Asseguren que no els surten els números, tots i els ajuts directes que ha anunciat l’executiu i la rebaixa de 20 cèntims per litre del preu del carburant que s’aplicarà a partir d’aquest divendres.