L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, proposa una rebaixa del 50 % del preu de la T-Usual durant tres mesos, per compensar l’increment de preu dels carburants. Ho ha anunciat en una entrevista a TV3, en què també ha demanat una aportació extraordinària de totes les administracions per poder tirar endavant la mesura. La T-Usual és, precisament, el títol de transport públic que més s’utilitza. “Traslladaré aquesta reflexió a les altres administracions”, ha dit Colau.

L’alcaldessa ha explicat que la proposta va sorgir durant una conversa amb la tinenta d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, i s’inspira en la mesura que s’ha pres a Alemanya de reduïr el preu del transport públic durant tres mesos.

D’aquesta manera, Colau vol oferir una alternativa econòmica per viatjar en transport públic a tots aquells ciutadans afectats per la pujada de preus de la benzina. Fins ara les mesures que s’han planejat van destinades al transport privat. Justament aquest divendres es comença a aplicar la rebaixa de 20 cèntims per litre de carburant anunciada pel govern de Pedro Sánchez, que beneficiarà tant els transportistes com els particulars.

Hem de donar suport a aquells que fan servir el transport públic quotidianament per anar a treballar
Ada Colau, alcaldessa de Barcelona

La T-Usual d’una zona costaria 20 €

Amb la rebaixa que proposa l’alcaldessa, la T-Usual d’una zona passaria a costar 20 euros (actualment té un preu de 40 euros). Aquest títol de transport, que va substituir la T-Mes, beneficia amb preus més baixos l’usuari habitual del transport públic. Es tracta d’abonament personal i intransferible que permet fer un nombre il·limitat de viatges durant els 30 dies consecutius des de la primera validació.

Preu actualProposta Colau
1 zona40 €20 €
2 zones53,85 €26,93 €
3 zones75,60 €37,80 €
4 zones92,55 €46,28 €
5 zones106,20 €53,10 €
6 zones113,75 €56,88 €