(ACN) Vueling ha cancel·lat de forma preventiva 29 vols a l’aeroport del Prat aquest divendres, coincidint amb la segona jornada de vaga dels tripulants de cabina de la companyia aèria de baix cost. Fins a les 13 h s’han operat el 84 % dels trajectes des de l’aeroport de Barcelona. Per aquest jornada aterraran o s’enlairaran des del Prat 140 dels 169 vols programats. La infraestructura barcelonina concentra el 46 % de les cancel·lacions a l’estat, on la mobilització laboral ha obligat a suspendre 62 operacions que no estaven protegides pels serveis mínims. A la resta d’Espanya el 92 % dels vols programats s’han operat i a nivell internacional un 93 %.

El 85 % dels clients afectats per les cancel·lacions han estat reubicat en altres vols, han demanat un abonament o un reemborsament mentre que el 15 % restant “encara està pendent d’escollir l’opció que més li convé”, segons Vueling. El Ministeri de Transports ha decretat uns serveis mínims que arribaran fins al 72 % al novembre; al 71 %, al desembre i gener, i al 74 % per Nadal. La companyia espera poder operar el 90 % la resta de dies de protesta.

A la vaga d’aquest divendres s’hi afegeix el tancament de l’espai aeri pel coet xinès aquest matí i que encara arrossega conseqüències. Hi ha retards i “la puntualitat s’està recuperant”.

Reclamen un increment salarial del 13,4 %

La vaga dels tripulants de cabina de la companyia aèria de baix cost va començar aquest dimarts, 1 de novembre, i es perllongarà fins al gener. Les aturades han estat convocades pel sindicat Stavla, que reclama un increment salarial del 13,4 %.

L’aerolínia ha assegurat que els increments salarials que reclama Stalva són “inviables” i comportarien “pèrdua de competitivitat i viabilitat futura” de Vueling. En concret, l’empresa critica que el sindicat sol·liciti un increment del 13,4 % addicional, que se suma al 6,5 % ja acordat al juliol amb efectes retroactius des del gener del 2021.

L’aturada convocada pel sindicat majoritari Stalva va començar aquest dimarts, 1 de novembre, i s’allargarà tots els divendres, diumenges i dilluns fins al 31 de gener. També inclou alguns festius, com els dies 6, 8, 24 i 31 de desembre, així com el 5 de gener del 2023.