vaga vueling

Les persones que vulguin viatjar en avió les properes setmanes hauran de tenir en compte la vaga convocada a la companyia Vueling a partir de l’1 de novembre i fins al 31 de gener. La tripulació de cabina està cridada a aturar-se per exigir una actualització salarial del 13,40 %. Algunes de les vagues que hi ha convocades coincideixen amb jornades clau, com la celebració de Tots Sants, el pont de desembre i les festes de Nadal.

Quins dies hi ha vaga a Vueling?

La plantilla farà aturades tots els divendres, diumenges i dilluns des de l’1 de novembre del 2022 al 31 de gener del 2023. A banda, també hi haurà aturades els dies 1 de novembre, 6 i 8 de desembre, el 24 de desembre, el 31 de desembre i el 5 de gener.

El sindicat amenaça amb vaga indefinida

La convocatòria l’ha registrada el sindicat majoritari STAVLA, que denuncia que l’empresa està allargant la negociació del conveni i que el personal està en una situació de precarietat salarial. El sindicat amenaça amb vaga indefinida si el conflicte no es resol.

Els treballadors ja van amenaçar amb una convocatòria de vaga a l’estiu per aconseguir una pujada del sou. La plantilla també es van manifestar davant les oficines de la línia aèria reclamant un increment del salari. STAVLA assegura que només volen adequar les taules salarials del conveni col·lectiu a la pujada de preus i al nivell de vida actual.