L’Ajuntament de Barcelona no preveu, de moment, implantar un carril bici a la ronda de la Universitat, que està en plena remodelació, tot i que no hi renuncia. La regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, ha remarcat, però, que es tracta d’una intervenció d’urbanisme tàctic, per tant no definitiva, que ha prioritzat l’ampliació de voreres per respondre a una reivindicació veïnal històrica en “un espai especialment complex per a la mobilitat”.

Després que diverses entitats hagin criticat que les obres de transformació de la ronda de la Universitat no incloguin un carril bici, Alarcón els ha replicat que “tenen una alternativa per la Gran Via”, el carrer paral·lel. “Tenen un espai fantàstic, un carril bici que poden utilitzar”, ha afirmat la regidora.

Fonts municipals apunten que l’Ajuntament està treballant la redacció d’un estudi de totes les vies de l’entorn de la ronda de la Universitat, i específicament sobre el conjunt de les rondes que envolten Ciutat Vella, per definir quin ha de ser l’espai més adequat per a la bicicleta en aquest àmbit.

En el mandat anterior, just abans de les eleccions, el primer govern d’Ada Colau va presentar un paquet de carrils bici que incloïa, precisament, una via ciclista entre la ronda de Sant Pere i la plaça de la Universitat, que creuava per dalt la plaça de Catalunya i passava per la ronda de la Universitat.