avinguda Diagonal tallada trànsit per obres

Des d’aquest dilluns i durant vuit mesos queda tallat al trànsit el tronc central de l’avinguda Diagonal. S’hi treballarà per ampliar el col·lector, que permetrà reduir el risc d’inundacions. Mentre durin les obres, els vehicles s’hauran de desviar per Aragó o Mallorca, en sentit Llobregat, i per Rosselló o València, en sentit Besòs. També han començat els treballs a la ronda de la Universitat, que durant quatre mesos serviran per ampliar voreres i reduir els quatre carrils actuals a dos.

Mentre durin les obres a la Diagonal, el passeig de Sant Joan perdrà la continuïtat a l’altura de la plaça de Mossèn Jacint Verdaguer. Per tant, també en aquest cas caldrà utilitzar altres vies alternatives. Pel que fa a la resta de carrers transversals que creuen la Diagonal, es mantindran oberts, amb algunes afectacions en moments puntuals. El lateral muntanya continuarà tal com està actualment.

obres col·lector Diagonal

Els treballs es faran de dilluns a divendres, de 8 a 20 h, i tindran una durada total de 14 mesos. L’ocupació viària més important, la del tronc central, durarà fins al juliol del 2021. A partir d’aquí, s’anirà reobrint progressivament el trànsit en algunes de les vies afectades.

Vuit línies de bus alterades a la Diagonal

L’actuació a la Diagonal comportarà l’anul·lació de sis parades d’autobús i afectarà vuit línies: sis de TMB (6, 33, 34, V19, D50 i 19) i dues de Tugsal (N1 i N4), que modificaran el recorregut. Per cobrir el servei, es crearan tres parades i també se n’utilitzaran de ja existents.

L’Ajuntament recomana als ciutadans que es mouen en vehicle privat que evitin desplaçar-se pels entorns on s’estan executant les obres i que utilitzin itineraris alternatius. A causa de les afectacions a la mobilitat general, el consistori també recomana planificar els desplaçaments i preveure un temps addicional de viatge.

Ampliació de voreres a Universitat

Pel que fa a la ronda de la Universitat, les obres es faran en dues fases. Primer, fins al Nadal, es treballarà a la banda mar i passades les festes, al costat muntanya. Els treballs s’executaran principalment entre setmana i en horari diürn, tot i que també n’hi haurà en cap de setmana i en horari nocturn.

En els moments de màxima afectació, les obres comportaran l’ocupació de quatre carrils de circulació, dos a cada banda de la ronda. Per garantir la mobilitat, es redistribuirà l’amplada dels carrils actuals per mantenir sempre com a mínim dos carrils de circulació i un de bus. En aquest cas, es preveu que l’actuació finalitzi el mes de març del 2021.

obres ronda universitat