La ronda de la Universitat es prepara per a una transformació que la deixarà amb menys trànsit, menys autobusos interurbans i voreres més amples. Les obres començaran dilluns, 23 de novembre, i s’allargaran fins al març. Coincidint amb la remodelació, l’Ajuntament està ultimant un acord amb la Generalitat per traslladar les línies de bus interurbanes a les estacions del Nord i Sants.

La reforma d’aquest eix viari respon a una llarga reivindicació veïnal, que fa temps que reclama una via amb menys autobusos pel soroll i fums que comporten. Actualment, la ronda de la Universitat té quatre carrils per als cotxes i dos per als busos. Amb la transformació, les voreres passaran de cinc a vuit metres i els cotxes quedaran organitzats en dos carrils. Se’n mantenen dos per als busos i un cordó d’aparcament i serveis.

ronda Universitat reforma

L’ampliació de voreres es farà amb plataformes de formigó i no amb pintura, un element característic de l’urbanisme tàctic. L’Ajuntament sosté que la transformació serà igualment provisional però més perdurable en el temps. Les marquesines de bus que ara són a les voreres es mouran a la part guanyada als cotxes, de manera que quedarà un espai més ampli per caminar.

reforma ronda Universitat

Trasllat dels busos interurbans

En la presentació de les obres, la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ha avançat que la setmana vinent es presentarà un acord amb la Generalitat per traslladar les línies de busos interurbans que paren a la ronda de la Universitat. Tot i que no ha volgut donar-ne gaires detalls, sí que ha explicat que es mouran cap a les estacions de Sants i la del Nord perquè la ronda deixi de ser un punt d’origen i final de línies.

Des de la plataforma SOS Ronda Universitat, Màrius Armengol ha celebrat la proposta de transformació de la via i el trasllat dels busos interurbans. “Si volem ser una ciutat referent a Europa no podem tenir un batibull d’autobusos amb un munt d’operacions diàries”, ha apuntat. Les obres començaran pel costat mar i, per això, de moment no hi haurà afectació en la circulació d’autobusos.