La Guàrdia Urbana ha identificat el noi que conduïa el patinet pels carrils centrals de l’avinguda Diagonal. El vídeo amb dos nois joves dalt d’un patinet elèctric circulant a gran velocitat per un dels carrils destinats al trànsit va ser difós per un taxista. A través d’una piulada, la Guàrdia Urbana ha explicat que la identificació ha estat possible gràcies a la col·laboració ciutadana i que la investigació continua oberta per identificar el taxista.

El sotsinspector de la Unitat d’Accidentalitat de la Guàrdia Urbana, David Vázquez, ha recordat que els patinets no poden circular per la calçada, especialment a tanta velocitat per la diferència de pesos i volums entre vehicles. A més, ha retret, al conductor del patinet que s’hagi posat en perill a si mateix però també a l’altre ocupant. Vázquez ha subratllat també que està totalment prohibit circular amb un acompanyat en aquest tipus de transports.

El taxista podria esquivar la multa

En les imatges també s’aprecia com el patinet no és l’únic que condueix de manera imprudent per la Diagonal. El taxista que grava les imatges mostra el velocímetre del seu vehicle a l’inici del vídeo, en què s’aprecia que circula a una velocitat d’uns 70 quilòmetres per hora, i a més, grava l’acció amb el seu telèfon mòbil. Tot i això, la Guàrdia Urbana admet que, a banda de la dificultat per identificar el conductor del taxi, també és difícil provar la velocitat real del vehicle, tot i el que s’aprecia en el velocímetre. Això s’explica perquè, segons el cos policial, no hi ha cap ràdar que acrediti que aquesta és la velocitat real, de la mateixa que no es pot multar el conductor del patinet per excés de velocitat. A més, la Urbana també assegura que, amb el vídeo, no es pot demostrar que qui el gravava era realment el conductor.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Normativa de patinets elèctrics de Barcelona” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/mobilitat/normativa-patinets-electrics-barcelona/|||” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]