Una avaria a les instal·lacions entre l’estació de Sants i la de Plaça de Catalunya provoca retards de més d’una hora a les línies R1, R3 i R4 de Rodalies. La incidència tècnica s’ha produït en plena hora punta, quan molts usuaris esperaven el tren per tornar a casa després de la feina. Per tant, l’afectació ha estat molt notòria, amb vagons i andanes plens de passatgers. En alguns casos, els usuaris no han pogut pujar al tren i han hagut d’esperar al següent.

La incidència, que s’ha detectat cap a un quart de cinc de la tarda, s’ha solucionat més de tres hores després. Tot i això, les afectacions continuen als trens que circulen per Sants Estació, Plaça de Catalunya, Arc de Triomf, el Clot, la Sagrera i Sant Andreu Arenal. Per evitar problemes majors, Renfe ha optat per reduir la velocitat dels combois en alguns punts.

El servei, completament restablert a primera hora del matí

Un cop reparada l’avaria, la freqüència de pas de trens millora progressivament durant el que queda de jornada, tot i que pot continuar havent-hi afectacions puntuals. Ho ha explicat Antonio Carmona, portaveu de Renfe, al programa ‘bàsics’, de betevé. Això sí, Carmona ha assegurat que el servei estarà totalment restablert a primera hora del matí d’aquest dimarts.