Passatfgers e una andana dels FGC durant una jornada de vaga

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya tanca el 2019 amb un rècord històric de passatgers. Durant l’any passat s’hi van produir 91,2 milions de viatges, un 4,4 % més que el 2018. Aquest és el quart any que FGC supera les xifres de l’exercici anterior en el conjunt de línies metropolitanes. La companyia atribueix aquesta millora als perllongaments de les línies de Terrassa i Sabadell i asseguren que referma el compromís de l’empresa amb una mobilitat eficient i per la millora de la qualitat de l’aire.

En el conjunt de línies de l’àrea metropolitana de Barcelona, on més s’ha notat l’augment de passatgers és a les estacions del municipi de Sant Cugat, on la demanda ha crescut més d’un 9 %. Terrassa i Sabadell queden per darrere, amb un increment del 5,4 % i del 8,8 % respectivament.

Les xifres de Barcelona

Pel que fa a les estacions de Barcelona, on més ha augmentat el nombre de viatgers és al ramal que va des de la plaça de Catalunya fins a Gràcia, amb un 1,7 %. El segueixen les estacions que uneixen la plaça de Molina amb l’avinguda del Tibidabo, amb un 0,7 %.

A la línia Llobregat-Anoia també ha augmentat el nombre de validacions. Durant el 2019 se’n van produir 24,7 milions, un 7 % més que el 2018. On més ha crescut la demanda és a la segona corona, és a dir des de la Colònia Güell fins a Martorell. En aquesta zona, el creixement d’usuaris és pràcticament del 19 %.